18.3.2012

Kevään lempikukka: Tulppaani

Tulppaani on trendikukka
Tulppaania voisi värivalikoimansa vuoksi sanoa maailman parhaaksi trendikukaksi. Olipa kulloinenkin trendi sitten valkoinen, pastellinvärinen tai oranssi, aina löytyy sopivia tulppaanilajikkeita. 
Joka viikko ilme uusiksi
Tulppaani on viemiskukan lisäksi loistava kotikukka. Kun kimpun tai pari nippua hankkii loppuviikosta, kotona on raikas ilme koko viikonlopun. Kukat ovat teräkunnossa vielä seuraavallakin viikolla, ja sitten voi taas käydä hankkimassa uuden, eri värisen perjantaipuntin. Kuihtuneet tulppaanit laitetaan biojäteastiaan tai lehtikompostiin.

Tulppaaneita on tarjolla sekä vesiämpäreissä että kiivaimpaan sesonkiaikaan kuiviltaan. Tulppaani kestää kuivasäilytystä viileässä varsin hyvin. Kuivana säilytetyn nipun varsista leikataan kotona aluksi pari senttiä pois, ja nippu laitetaan muovikääreineen puoleksi tunniksi maljakkoon imeytymään. Näin tulppaanien varret pysyvät suorina. Vesiämpärissä säilytetyt niput tai kimput voi laittaa suoraan ilman kääreitä maljakkoon, kunhan varsiin leikkaa uudet imupinnat. Maljakkoveteen voi halutessaan laittaa virkistettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti