13.11.2012

Bubble Tea!

Bubble tea

Sokeria, sokeria ja sokeria. Nam. Siitä koostuu bubble tea. Päällä maitopohjainen teejuoma, pohjalla pureskeltavia tapioka-palloja. Taichungin kaupungissa Taiwanissa 1980-luvulla syntynyt juoma levisi ensin Itä-Aasiaan, sitten Australiaan, Kanadaan, Yhdysvaltojen chinatowneihin ja länsirannikolle sekä lopulta Eurooppaan. Nyt Tukholmassakin on jo bubble tea -kahviloita.

Alkuperäinen bubble tea valmistetaan mustaan teehen. Yleisimpiä laatuja ovat Oolong ja Earl Grey. Valmistukseen voidaan käyttää myös vihreää teetä, jasmiiniteetä ja erilaisia hedelmähaudukkeita. Tee keitetään vahvaksi ja nykyään useimmiten jäähdytetään. Joskus puolet teestä korvataan kylmällä kahvilla.

Maito

Maidon tulisi olla täysmaitoa. Soijamaito käy, mutta se muuttaa juoman makua.


Makusiirappi

Makusiirappi antaa bubble tealle makua sekä värin. Vaaleita pastellivärejä saa käyttämällä esimerkiksi jasmiiniteetä ja paljon maitoa. Mustaa teetä käyttämällä saa tummempia sävyjä. Suosittuja makuja ovat esimerkiksi mansikka, vihreä omena, mango, passionhedelmä, kiivi, suklaa, toffee ja manteli. Jos käytät kirpeitä makuja, älä lisää maitoa, sillä hapot voivat juoksettaa maidon.

Helmet

Pienen marmorikuulan kokoiset helmet tehdään tapiokatärkkelyksestä. Helmiä voi tilata netistä, esimerkiksi Amazon.comista. Helmet kypsennetään kiehuvassa vedessä ja annetaan jäähtyä. Kypsä tapiokahelmi on makeahko ja hieman kumimainen. Kypsennetty helmi on käytettävä heti.

Tarjoilu

Tarjoile läpinäkyvästä lasista. Pillin tulee olla niin suuri, että tapiokahelmet mahtuvat siitä läpi.

Tee se itse

Kumoa tapiokahelmet lasin pohjalle. Lisää kaikki muut ainekset cocktail-shakeriin ja ravista voimakkaasti kunnes seokseen muodostuu vaahtoa.
(Lähde:http://www.city.fi/artikkeli/Kuplatee+Suomeen/4548/)
Kunhan tätä saa täältä meidän kulmilta, aion kyllä heti testata! Onko kellään teistä Bubble-tea kokemusta? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti